Încă un incident feroviar grav. Dosar penal după ce o locomotivă a lovit un vagon de călători. O persoană a murit

accident feroviar
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O femeie a murit și trei bărbați au fost răniți după ce o locomotivă a lovit, sâmbătă seară, un vagon de călători, în Gara Galați. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere sau semnalizare fals, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Este al doilea accident feroviar grav care are loc, în decurs de două săptămâni, în România.

 

Conform IPJ Galati, accidentul s-a produs sâmbătă seară, la ora 19:19, când un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci.  Vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi. Mecanicul de locomotivă, dar şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator, ulterior fiind declarat decesul.

După cercetarea la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc. Acesta a susținut că a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: News.ro

 

Image