fbpx

13 persoane, plasate în carantină la domiciliu pentru că au venit din China

13 persoane, plasate în carantină la domiciliu pentru că au venit din China

Image
Image

Cinci cetăţeni chinezi şi opt români întorşi în Galaţi, din China, sunt ţinuţi în carantină de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, pentru a exclude posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus.

Potrivit viata-libera.ro, cele 13 persoane au ajuns în Galaţi începând cu 29 ianuarie. „Nicio persoană dintre cele monitorizate nu prezintă deocamdată semne de boală. Totuşi, aşa cum prevăd procedurile, ele sunt ţinute la domiciliu”, a precizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Conform autorităţilor sanitare gălăţene, patru dintre aceste persoane au sunat la 112 şi au cerut să fie consultate de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. De aici, au fost informate să se adreseze DSP Galaţi. Printre cei care au sunat la 112 se numără un gălăţean şi o tânără de origine chineză care au cerut adeverinţe medicale din care să reiasă că sunt sănătoşi. Adeverinţele le-ar fi fost necesare pentru înscrierea la cursurile universitare.

În astfel de cazuri, pentru persoanele întoarse din China, dar care nu au simptome ale infecţiei cu coronavirus, Ministerul Sănătăţii recomandă izolare preventivă la domiciliu, timp de două săptămâni. Persoanele în cauză sunt sfătuite să-şi verifice temperatura corporală de două ori pe zi, iar în cazul apariţiei oricărui simptom, mai ales a febrei sau a tusei, să sune la 112. Pacienţii nu trebuie să meargă la spital, la domiciliul lor venind o ambulanţă specială care îi poate transfera la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Crediti foto viata-libera.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.