Amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru un centru after-school care nu și-a suspendat cursurile

Amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru un centru after-school care nu și-a suspendat cursurile
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un centru after-school a fost amendat, după ce a ignorat faptul că trebuie să îşi suspende cursurile. S-a întâmplat miercuri, la Galaţi, iar amenzile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Potrivit viata-libera.ro, autorităţile au fost sesizate că respectivul after-school, care funcţionează în regim privat, a ignorat decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, decizie transpusă şi prin ordinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Ce-i drept, nu toţi cei înscrişi la respectivul centru educaţional şi-au dus copii la cursuri. Dar, cei care au făcut acest lucru au mers pe ideea că directoarea instituţiei a cerut, marţi, clarificări şi i s-a spus că poate primi copiii în unitate.
"Este un număr limitat, din efectivul de 50 de copii sunt prezenţi doar 15. Sunt doar cei ai căror părinţi nu au avut unde să îi lase. Noi am sunat la Direcţia de Sănătate Publică şi ni s-a spus ce produse să folosim pentru igienizare. Nu am primit nici un document pentru suspendarea cursurilor, am văzut la televizor asta. O să ne supunem tuturor acestor practici. Am mărit normele de igienă, am limitat numărul de copii, am micşorat programul", a declarant  Andreea Simiz, directoarea centrului after-school, potrivit sursei citate.

La scurt timp, după ce au luat legătura din nou cu DSP, cei de la centrul educaţional privat au luat decizia de a-şi închide activitatea. Părinţii au fost sunaţi şi rugaţi să vină să îşi ia copiii înainte de terminarea programului.

Între timp, reprezentanţii ISU şi cei ai DSP au venit în control.
"Am fost sesizaţi că există un after-school care nu şi-a suspendat programul, conform deciziei CJSU. Au fost în control cei de la ISU, care au aplicat o amendă în valoare de 2.500 de lei, iar cei de la DSP urmau să stabilească şi ei valoarea sancţiunii", a declarat Elena Bujor, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. La finalul controlului, DSP Galaţi a sancţionat centrul educaţional cu suma de 5.000 de lei.

Sursă foto viata-libera.ro.

Image