Carne de pasăre vopsită, vândută lângă o piață din Galați

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit Monitorul de Galați, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au descoperit în afara Pieţii Calea Basarabiei două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. Cantitatea de 12 kg carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. O a treia persoană a fugit de la locul faptei, la vederea oamenilor legii,  abandonând cantitatea de 9,5 kg carne de pasăre.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că vânzătorii pretindeau că păsările comercializate ar fi fost crescute la curte, ele având şi o culoare specifică, galbenă.
Poliţiştii, care deţineau informaţii că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii făcut o probă şi au constatat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat.
"Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de păsăre, «de curte», însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător", a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor, potrivit sursei citate.

Sursă foto Monitorul de Galați.

Image