fbpx

Cine se află în spatele sutelor de mesaje de ameninţare cu moartea primite de o minoră din Galaţi

Cine se află în spatele sutelor de mesaje de ameninţare cu moartea primite de o minoră din Galaţi

Image
Image

Poliţiştii au reuşit să facă lumină în cazul fetei de 13 ani, din Schela, care a primit sute de mesaje de ameninţare printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil.

Potrivit Monitorul de Galați, oameni legii au stabilit că fata primea mesajele de la doi minori, unul de 13, celălalt de 15 ani, ambii din Schela, din anturajul fetei.
„Cei doi au declarat poliţiei că totul a fost o joacă, nu au dorit să facă rău victimei şi nu au conştientizat implicaţiile legale ale faptelor lor“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Cei doi adolescenţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire. Dacă se va dovedi că are discernământ, doar minorul de 15 ani poate răspunde penal. Celălalt nu răspunde penal din pricina vârstei, având doar 13 ani.

Rudele fetei, care recunosc că seria de mesaje a încetat de o săptămâna, nu cred însă că doar cei doi minori au fost implicaţi în această proveste şi continuă seria acuzaţiilor la adresa vecinului lor. „Indiciile şi suspiciunile mele rămân în continuare. Eu nu doresc ca să se ia măsuri asupra unei persoane nevinovate, iar cei care au făptuit aceste ameninţări să fie în libertate. Mesajele au fost transmise în timp real, fapt pentru care acestea nu puteau să fie transmise de către persoanele respective care sunt menţionate în caz”, susţine Nicolae Milea, bunicul fetei ameninţate, potrivit sursei citate.

Între timp, cel vizat de acuzaţii a apelat la un avocat şi şi-a dat în judecată vecinii pentru defăimare şi hărţuire.

După păţania fetei, autorităţile locale au dispus, la rândul lor, mai multe măsuri.
Astfel, la şcoala la care învaţă fata au fost montate camere de supraveghere, iar poliţia locală din comună patrulează mai des.
Cadrele didactice ale şcolii din Schela au vorbit elevilor, nu pentru prima oară, despre siguranţa pe internet şi implicaţiile folosirii unor aplicaţii care odată descărcate pe telefoanele mobile îi pot transforma în victime.

Citiți și: Minoră amenințată cu moartea printr-o aplicație instalată pe telefon

Imagine cu caracter ilustrativ, Monitorul de Galați.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.