Doi pacienți care au murit la Spitalul Județean Galați, exhumați de procurori

Doi pacienți care au murit la Spitalul Județean Galați, exhumați de procurori
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Decizie de ultimă oră la Galaţi, unde procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au decis exhumarea trupurilor a doi pacienţi care au murit la Spitalul Județean de Urgenţă. Este vorba despre tânăra de 21 de ani, studentă la Medicină, despre care familia acuză că a fost diagnosticată greșit, dar și de un bărbat de 47 de ani, mort după ce a fost plimbat zile la rând prin mai multe spitale.

Cazul fetei de 21 de ani, studentă la Medicină, a ieșit la iveală pe 15 noiembrie. Familia ei spunea că, pe fondul unei dureri de spate, i-ar fi fost pus de două ori un diagnostic greșit. Abia când mama fetei le-a arătat medicilor o fotografie cu un abces în zona anală au înțeles că au în față un caz de extremă urgență. Tânăra a fost operată de două ori, dar, după aproape două săptămâni de agonie, s-a stins. Părinții au anunțat că vor solicita anchetă pentru că vor să afle dacă fata lor putea fi, totuși, salvată, dacă medicii nu ar fi bâjbâit diagnosticul.

În cazul bărbatului de 47 de ani, tot din Galați, acesta a mers la spital pentru o problema la plămâni. De la spitalul județean a fost transferat la cel de TBC, apoi înapoi la județean unde a și murit. Zilele pierdute pe drum i-au agravat însă afecțiunea pulmonară, iar, în cele din urmă, bărbatul a decedat. Și în acest caz, familia a anunțat că au fost depuse mai multe plângeri.

În ambele cazuri, parchetul a deschis dosare penale și face cercetări pentru ucidere din culpă, iar anchetatorii au solicitat exhumarea celor două trupuri neînsuflețite.

Foto: tvr.ro.

Sursă: stirileprotv.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image