Dosar penal şi val de noi îmbolnăviri la căminul pentru bătrâni „Sf. Spiridon“ din Galați

Dosar penal şi val de noi îmbolnăviri la căminul pentru bătrâni „Sf. Spiridon“ din Galați
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Situație îngrijorătoare la căminul pentru bătrâni „Sf. Spiridon“, unde în acest sfârșit de săptămână s-a înregistrat un val de noi îmbolnăviri. „La căminul «Sf. Spiridon», în urma retestării seniorilor şi a personalului, rezultatele primite au fost: 42 pozitive pentru seniori şi încă 11 pentru personal. Aceste rezultate sunt venite în week-end. Au mai fost şi două decese, în total sunt 16 decese la acest cămin. În ceea ce priveşte căminul «Sf. Ilie» s-au înregistrat încă două decese, în total 41 de decese”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați, potrivit monitoruldegalati.ro.

Procurorii au anunțat că și în acest focar COVID-19 s-a deschis un dosar penal. „Organele de cercetare penală din cadrul Poliției mun. Galați - Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.2,3,4,6 Cod penal, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora la nivelul Căminului de bătrâni «Sf. Spiridon» Galați, mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase. Precizăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă remis de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Reprezentanții Primăriei Galați monitorizează situația și se pregătesc să ia și alte măsuri în plus față de cele deja luate.

La căminul pentru persoane vârstnice «Sf. Spiridon» sunt acum 108 beneficiari infectaţi, din care 16 decese și patru beneficiari s-au vindecat. Din rândul personalului sunt 28 de persoane infectate, din care şase s-au vindecat. „La această oră, toate persoanele infectate au fost extrase din cămin, sunt spitalizate, deşi nu avea niciuna simptome COVID, iar în cămin au rămas 31 de beneficiari, care sunt îngrijiţi de 19 salariaţi. Numărul salariaţilor, deocamdată, este suficient, dar şi în acest caz analizăm posibilitatea de a detaşa de la alte centre de îngrijire”, a precizat Petrica Paţilea, Primăria Galați.

Potrivit sursei citate din cele 70 de decese înregistrate în județul Galaţi din cauza noului coronavirus, 57 sunt ale bătrănilor din cele două cămine focar COVID-19, „Sf. Ilie“ și „Sf. Spiridon“.

Sursă foto monitoruldegalati.ro

Image