fbpx

Marile obiective din Galați au rămas în beznă. Măsura, pentru ca aviația rusă să nu se poată orienta

Marile obiective din Galați au rămas în beznă. Măsura, pentru ca aviația rusă să nu se poată orienta

Image
Image

Mai multe obiective din zona Galați au rămas în beznă. Măsura de a nu mai le lumina pe timpul nopții a fost aplicată de marți seară, scopul fiind de a îngreuna eventuale misiuni în zonă ale aviației ruse.

UPDATE: Primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, a dezmințit informația apărută în presa locală. "Nu este adevărat că obiective din Galați ar fi fost în beznă noaptea trecută pentru a nu ajuta eventuala orientare către ținte de dincolo de graniță. Este o dezinformare iresponsabilă pe care o condamn cu toată tăria. Trăim vremuri tulburi și atrag atenția că în această perioadă circulă tot felul de știri, fapt pentru care fac un apel la calm și vă îndemn să vă informați din surse credibile", a scris acesta, într-o postare pe Facebook.

Jurnaliștii comentează însă că măsura anunţată "a fost luată pentru o perioadă mult mai scurtă faţă de cea preconizată iniţial, iar la scurt timp după publicarea ştirii luminile au fost reaprinse" după ce "excesul de zel al unor autorităţi a fost temperat de superiori văzând impactul social al acestei măsuri." Jurnaliștii mai acuză că "a fost luată o decizie excesivă pe care nu vrea să şi-o asume public nimeni".

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Astfel, luminile s-au stins la Podul peste Dunăre, Şantierul Naval Damen Galaţi, Liberty Galați, Portul Mineralier, Turnul de Televiziune şi punctul de trecere cu bacul de la IC Brătianu. Astfel, aceste obiective nu pot fi folosite ca puncte de reper de la mare distanţă pentru aviaţie.

Acestea nu reprezintă posibile ţinte, însă autoritățile sunt de părere că pot fi folosite ca repere în localizarea unor ţinte de interes din Ucraina, scrie monitoruldegalati.ro.

Măsura a fost luată după ce, marți dimineață, la numai 15 km de graniţa cu România, un atac cu rachete asupra unei unităţi militare de lângă Ismail, în regiunea Odessa.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: mapio.net

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.