fbpx

Minoră amenințată cu moartea printr-o aplicație instalată pe telefon

Image
Image

O familie din comuna Schela trăieşte un adevărat coşmar. Potrivit Viața liberă, unul dintre membrii familiei, o fată în vârstă de 13 ani, a început să primească, printr-o aplicaţie, mesaje de ameninţare pe telefonul mobil. Calvarul a început înainte de Crăciun şi nu s-a încheiat nici acum, în ciuda faptului că familia a depus deja o plângere la poliţie. Din cauza acestor mesaje, fata a stat mai mult în casă şi se teme acum să meargă singură la şcoală.

Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu ştiu cum să mai gestioneze situaţia. Toate mesajele vin prin intermediul unei aplicaţii care permite trimiterea de mesaje anonime.
Conform unor surse apropiate anchetei, aplicaţia cu pricina este administrată din Berlin, iar asta va îngreuna ancheta oamenilor legii.

Minora de 13 ani primeşte mesaje diverse de la cel care i-a transformat viaţa într-un calvar. „Nepoata mea este ameninţată că va fi omorâtă, că va fi tranşată, violată. Mesajele au continuat până în ziua de astăzi. Am făcut şi noi cercetări şi am ajuns la concluzia că mesajele acestea sunt trimise de cineva care are vedere direct spre camera fetei. Primeşte mesaje în timp real, deci este clar că este cineva care vede direct în camera ei”, a povestit Florin Milea, bunicul fetei, potrivit sursei citate.

Prin intermediul mesajelor, individul îi transmite fie că o iubeşte şi că nu poate trăi fără ea, că a devenit o obsesie şi că ar face bine să vină în diferite locaţii de pe raza comunei. Părinţii fetei au intrat în panică şi mai tare după ce individul a început să trimită mesaje cu detalii despre ceea ce se întâmplă în casa lor. „I-a trimis mesaj fetei să o întrebe de ce am pus draperii, să îi spună de ce am ieşit eu la geam şi nu a venit ea. Lucruri care se întâmplă în casa noastră şi nu ar avea cine să le ştie. Cum iese fata la geam, cum primeşte mesaj cu detalii despre ea. Fetei îi este frică să mai doarmă în camera ei. Şi nouă ne este frică, nu mai avem somn”, a spus Nicoleta Fărăoneanu, mama adolescentei.

Speriaţi de cele întâmplate, oamenii au depus imediat o plângere la poliţie. Ba chiar au mers, însoţiţi de poliţişti, la casa celui pe care îl bănuiesc de trimiterea ameninţărilor. „Imediat după ce am mers cu poliţia la ei la poartă, la vreo două sau trei minute, nepoata mea a primit mesaj prin care era întrebată ce caut eu cu poliţia la ei şi că oricum o să o omoare sau că ar fi mai bine să se omoare singură”, a adăugat bunicul fetei.

Cel vizat de acuzaţii neagă cele povestite de familia fetei şi spune că nu are nicio implicare în trimiterea mesajelor, lucru pe care l-a povestit şi poliţiştilor care au constatat că el nu are aplicaţia instalată în telefon. Mai mult, familia bărbatului susţine că şi-a angajat un avocat şi că va face plângere pentru hărţuire.

În tot acest timp, familia minorei nu mai ştie cum să gestioneze situaţia. Mama fetei susţine că nu îi dezinstalează acesteia aplicaţia pentru că doar aşa poate şti când se potoleşte individul.

Poliţia a demarat deja o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, dar misiunea oamenilor legii este extrem de dificilă, pentru că aplicaţia este administrată din Berlin. Până când se vor afla mai multe date despre persoana care trimite mesajele, specialiştii spun că fata ar avea mare nevoie de consiliere psihologică.
„Aceste mesaje pot avea urmări grave şi pe termen lung asupra psihicului fetei. Aceasta ar avea nevoie de consiliere psihologică, consiliere pe care noi, ca şi Direcţie de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, o putem oferi, asta dacă ne va fi solicitată de familie. Persoana care trimite astfel de mesaje ar putea să treacă şi la fapte reale”, a declarat Tereza Antal, psiholog la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Sursă foto Viața liberă.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.