fbpx

O infirmieră a dat șpagă 3.000 de euro pentru a se angaja într-un spital de stat

O infirmieră a dat șpagă 3.000 de euro pentru a se angaja într-un spital de stat

Image
Image

O infirmieră care intenționa să se angajeze la un spital din Galați a plătit 3.000 de euro persoanelor care au pretins că o pot ajuta să obțină postul. Cazul a ajuns, însă, în atenția Direcției Generale Anticorupție, dosarul fiind acum finalizat și trimis în judecată.

Cauza se referă la două persoane acuzate de trafic de influență, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

"În luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât și prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galați. În schimbul banilor, i-a promis denunțătoarei că va determina un funcționar public să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră. În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză", a informat DGA.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ (opiniatimisoarei.ro)

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.