fbpx

Parc de aventură de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene, la Galați

Parc de aventură de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene, la Galați

Image
Image

La Galați s- dat startul lucrărilor pe șantierul parcului de aventură construit la fost Uzină de apă nr. 1

“Pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciții fizice, traseu downhill pentru bicicliști, tobogan și amfiteatru. Sunt câteva dintre viitoarele amenajări de care se vor putea bucura gălățenii în timpul liber la fosta Uzină de apă nr. 1 pe care o transformăm într-un parc de aventură modern.

Parcul va avea și alei amenajate, spații verzi, parcări, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și rețele wi-fi. În prezent se derulează lucrările pentru pregătirea terenului și se demolează clădiri dezafectate.

Este un proiect cu fonduri europene de 19 milioane de lei, din care contribuția de la bugetul local este de aproape 450.000 de lei”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu.

Fosta Uzină de apă a fost oprită în 2011,  după 139 de ani de activitate în anul 2011, iar pentru suprafaţa totală, de peste 47.000 mp, Consiliul Local Galaţi a hotărât, în 2019, dezmembrarea în trei loturi. Pentru proiectul de regenerare urbană, la care au început lucrările, va fi folosită o suprafață de peste 15.000 mp, din care aproximativ 14.000 mp va însemna spațiu verde.

 

Sursa foto: Facebook/ Ionuț Pucheanu

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.