Primul județ din România în care este INTERZIS să mai ieși din casă fără protecție

Primul județ din România în care este INTERZIS să mai ieși din casă fără protecție
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat, vineri, o nouă hotărâre, care impune populației să nu mai iasă neprotejată pe stradă. Astfel, toți cei care părăsesc domiciliu sunt obligați să aibă acoperite nasul și gura, cu mască de protecție sau măcar cu eșarfă ori fular.

"De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipui de protecție care să acopere nasul și gura", a informat Prefectura Galați.

Autoritățile arată că măsuri similare au fost impuse și în Cehia, Bulgaria, parțial în Austria și în orașele mari precum Hong Kong, Seul și Tokyo.

Potrivit datelor publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în Galați sunt, în prezent, 90 pacienți pentru care a fost confirmată infectarea cu noul tip de coronavirus. Doi dintre aceștia au decedat.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: tass.com)

 

 

Image