Suma fabuloasă pe care statul ar trebui să i-o plătească unui om de afaceri adus la faliment de Fisc

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Situaţie stupefiantă în judeţul Galaţi, unde experţii financiari desemnaţi de o instanţă au ajuns la concluzia că firmele unui om de afaceri au fost pur şi simplu distruse în urma unor acţiuni abuzive ale unor angajaţi ai Fiscului. Suma datorată de Finanţe către firma care a fost adusă în faliment prin executarea silită a unor datorii inexistente este impresionantă, au constatat experţii stabiliţi de Instanţă: aproape 3 milioane de lei (circa 600.000 de euro). Împreună cu societatea în cauză au fost executate silit în mod abuziv şi alte firme din grup.

Expertiza a fost cerută de Judecătoria Tecuci într-un dosar în care societatea Agromec SA Berheci contesta executarea silită a bunurilor sale la cererea Administraţiei Fiscale din Tecuci, informează publicaţia Adevărul. Decizia a fost luată de magistraţi în aprilie 2019, iar verificarea a acoperit o perioadă de 16 ani, respectiv din 2003 până la zi şi s-a încheiat cu un amplu raport, care a fost înaintat Judecătoriei pe 12 septembrie 2019, mai notează sursa citată.

Concluziile documentului sunt alarmante. Experţii au transmis judecătorilor că firma Agromec SA Berheci (care-l are ca principal acţionar pe omul de afaceri Ion Banu) a fost deposedată de Fisc, în baza unor acţiuni abuzive, de suma totală de 2.931.562 lei (aproximativ 600.000 de euro), mai notează Adevărul.

Image