Transportul în comun în colaps - grevă de avertisment a șoferilor și vatmanilor din Galați

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Se anunță o perioadă destul de complicată pentru gălățenii care sunt dependenți de serviciile societății de transport local Transurb SA, pentru că după mai multe încercări eșuate de a obține o majorare a salariilor liderii Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb SA au notificat conducerea societății în legătură cu deschiderea conflictului de muncă.
O primă parte a acestui conflict de muncă se va desfășura vineri, între orele 12.00 și 14.00, când șoferii, vatmanii, personalul de asistență tehnică și angajații celorlalte compartimente din cadul societății își vor întrerupe activitatea pentru două ore, deschizându-și protestele printr-o o grevă de avertisment.
„Președintele Sindicatului Șoferilor din Transurb m-a informat că a transmis notificarea. Eu încă nu am văzut nicio notificare scrisă, dar manifestarea intenției dumnealor este ca vineri, între orele 12.00 și 14.00 să organizeze o grevă de avertisment”, a declarat directorul Transurb SA, Mihai Cadinoiu, pentru Știri de Galați.

În timpul grevei de avertisment va fi asigurată totuși circulația a 30% dintre mijloacele de transport. După greva de avertisment, ar putea urma o grevă cu întreruperea lucrului în totalitate
La sfârșitul lunii aprilie, Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb a solicitat municipalității „majorarea fondului lunar de salarii, începând cu data de 1 mai 2019, cu suma de 300.000 de lei net, sumă care reprezintă o creştere medie a salariului tarifar cu aproximativ 400/angajat”.

Sursă foto Știri de Galați.

Image
Image