fbpx

Un bebeluş de o lună a fost intoxicat cu nitriţi

Image
Image

O greşeală făcută de o tânără mamă putea să aducă sfârşitul copilului ei.
Potrivit monitoruldegalati.ro, este vorba despre o femeie din Bereşti al cărei copil a ajuns în stare gravă la spital, intoxicat cu nitriţi.
"Serviciul nostru a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Bereşti unde la centrul de permanenţă, la dispensarul din localitate, venise o mamă de 28 de ani cu un sugar de o lună, o fetiţă, care prezenta semnele unei intoxicaţii cu nitriţi. Echipajul nostru s-a deplasat la faţa locului, a evaluat pacientul, a acordat primele îngrijiri apoi l-a transportat la Spitalul Târgu Bujor unde s-a luat decizia imediată de transfer către Galaţi solicitându-se elicopterul SMURD", a declarat dr. Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi.

Sugarul era deja în stare foarte gravă când a ajuns la Spitalul de Copii.
"Copilul a ajuns la spital în stare gravă. Intoxicaţia cu nitriţi este o intoxicaţie care practic privează bebeluşul de oxigen, aceste componente fac un element toxic care se leagă de hemoglobină şi hemoglobina nu mai poate transporta oxigen. Putea fi un caz letal, cum se întâmplă deobicei la sugarii mici, care sunt hrăniţi cu lapte praf pe care îl fac mămicile cu apă din fântână. De multe ori acestea sunt necontrolate sau mamele nu cunosc că există acolo nitriţi în apă",a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Copii Galaţi.

Mama copilului a spus că de când a ieşit din maternitatea cu bebeluşul i-a completat masa şi cu lapte praf deoarece nu avea suficient lapte la sân.
"Începuse să se schimbe la faţă, să se îngălbenească şi unghiile i s-au învineţit. Dacă am văzut că nu îi trece m-am dus la Urgenţă la noi şi m-a trimis la Galaţi. I-am făcut lapte praf cu apă de la uluc, din fântână, de când am adus-o de la maternitate, nu m-am gândit că apa nu e bună", a spus mama sugaruluipotrivit sursei citate.

Sursă foto monitoruldegalati.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.