fbpx

VIDEO - Poliția Română, în mijlocul unui nou scandal. O fată plină de sânge, ignorată de doi agenți. Totul a fost filmat!

Image
Image

Noi acuzații grave se îndreaptă împotriva unor polițiști, în plin scandal legat de modul în care autoritățile au intervenit și au anchetat cazurile înfiorătoare de la Caracal.

O femeie din Galați acuză un echipaj de Poliție că a ignorat o fată plină de sânge.

Totul a fost filmat, iar înregistrarea s-a viralizat, în ultimele ore, pe rețelele de socializare. Cei doi agenți, unul dintre ei femeie, stau în mașină cât timp trecătorii încearcă să-i convingă să ia măsuri, iar pe fată să accepte să fie chemat un echipaj de la Ambulanță.

"Scena îngrozitoare a fost filmată pe o stradă din Galați. Femeia spune că a oprit o mașină de poliție care trecea în zonă și a semnalat că e o fată plină de sânge pe stradă. Femeia îi acuză însă pe polițiști că ar fi vrut să plece mai departe și să o lase acolo pe copilă.

«La un moment dat zărim o mașină de poliție, o oprim și ii arătam fata plină de sânge!!!!!‼ Atenție acum, polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis “nu vrea sa vina ambulanta”(fata fiind minora 14 ani). Ce credeți ca face poliția? Voiau sa plece mai departe ca și cum nu sa întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanta», a scris femeia pe Facebook.

Copila a fost preluată în cele din urmă de o ambulanță și dusă la spital, unde a fost operată. Conform martorilor, fata de 14 ani ar proveni de la un centru de plasament din Galați", se arată în postarea însoțită de imagini, de pe pagina de Facebook Info Trafic24.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soţul meu (unul dintre agenţii wbc) am fost la spital şi am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinţii ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital şi de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secţia de poliţie! Nu putem lăsa lucrurile aşa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea şi delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul ţării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideţi să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris pe Facebook femeia care a realizat înregistrarea.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, a anunţat, luni, IPJ Galaţi, potrivit Mediafax.

La rândul său, ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a catalogat situația drept inadmisibilă. "În ceea ce priveşte cazul de la Galaţi, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu vom accepta că astfel de situaţii să se repete vreodată, atitudinea poliţiştilor implicaţi fiind inadmisibila", a comentat Fifor, într-o postare  publicată luni dimineață, pe rețelele de socializare.

"Nu comentez acțiunile poliției. Fata e în afara oricărui pericol și asta e cel mai important. Copilul a fost învoit, a plecat cu bilet de voie, a fost la prietenul ei, pe care îl are de o lună. La ora actuală, ancheta a decelat că actul sexual a fost consimțit, băiatul fiind în vârstă de 15 ani. Am stat de vorbă (cu fata n.r.) după intervenția chirurgicală. A fost consiliată psihologic, s-a discutat cu ea și, din ce ne-a relatat, nu a fost vorba de viol. Copilul, din punct de vedere legal, a plecat corect, cu bilet de voie, între orele 17 și 20. S-a dus la prietenul ei, asta nu mai avea de unde să știe nimeni”, a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct de la Protecția Copilului Galați, pentru Digi24.

Modul în care fata a ajuns pe stradă, plină de sânge, nu scuză însă în niciun fel atitudinea polițiștilor.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.