10 suspecţi de proxenetism arestaţi, după ce ar fi obținut un milion de dolari din exploatarea sexuală a unor fete

10 suspecţi de proxenetism arestaţi, după ce ar fi obținut un milion de dolari din exploatarea sexuală a unor fete
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

12 tulceni trebuie să răspundă în faţa legii după ce ar fi obținut un milion de dolari de pe urma unor tinere pe care le-au trimis în străinătate să se prostitueze, potrivit Mediafax. Dintre aceştia, 10 au fost arestaţi preventiv.

Procurorii DIICOT Tulcea au anunțat, în această săptămână, că au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 12 inculpați, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. Ulterior, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a 10 dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut 10 percheziții domiciliare în orașul Măcin, în urma cărora au fost ridicate 5 autoturisme de lux, telefoane mobile, suma de 25.000 de euro, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, relatează Digi24.

Anchetatorii susţin că în perioada 2011 - 2021 s-au constituit trei grupări infracționale organizate în orașul Măcin, județul Tulcea, care convingeau tinere să practice prostituția în străinătate, obținând astfel venituri substanțiale de pe urma acestora. Cele trei grupări au obținut din activitățile infracționale aproximativ un milion de dolari, bani folosiți pentru achiziționarea unor case și autoturisme de lux, conform DIICOT.

Image