Bărbați prinși cu droguri și o declarație pe propria răspundere că au ieșit pentru "asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază"

Bărbați prinși cu droguri și o declarație pe propria răspundere că au ieșit pentru "asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi bărbați au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept și fals în declarații.

"La data de 06.04.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia ar fi achiziționat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanța. În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpații se deplasau au fost descoperite și ridicate 54 de pliculețe ce conțineau substanțe cu efecte psihoactive, o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale și trei telefoane mobile", au precizat anchetatorii.

Pe lângă stupefiante, indivizii avea asupra lor și declarațiile pe propria răspunde, obligatorii conform Ordonanței Militare nr. 3/2020. "S-a constatat că inculpatul B.B.C. a prezentat declarația pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanța, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice", au mai menționat procurorii.

Nu este primul caz de acest fel. la Iași, un traficant de droguri a fost prins având asupra sa, de asemenea, o declarație în care menționase că face o deplasare "în scop profesional".

Tribunalul Tulcea a dispus, marți, arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Image