Comunicat de presă: Lansarea proiectului „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Bisericii Mari - „Monument istoricˮ și realizarea lucrărilor conexe aferente, județul Tulcea, com. Frecăței, sat Telița, str. Stânjenelului, nr. 21”

Comunicat de presă: Lansarea proiectului „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Bisericii Mari - „Monument istoricˮ și realizarea lucrărilor conexe aferente, județul Tulcea, com. Frecăței, sat Telița, str. Stânjenelului, nr. 21”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

02 Septembrie 2021

Parohia Telița, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Bisericii Mari - „Monument istoricˮ și realizarea lucrărilor conexe aferente, județul Tulcea, com. Frecăței, sat Telița, str. Stânjenelului, nr. 21”, cod MySMIS: 138402, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Apelul de proiecte POR/2020/5/5.1/ITI/2.

Valoarea totală a proiectului este de 23.923.564,42 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 23.445.093,13 lei.

Proiectul se implementează în satul Telița, comuna Frecăței, județul Tulcea și are o perioada de implementare de 64 de luni, respectiv între data 13.09.2018 și data 31.12.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare nr. 6923 din data de 14.06.2021.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea unei dezvoltări locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, prin creșterea importanței turismului și culturii ca factori care stimulează creșterea economică, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului prin conservarea moștenirii culturale – a monumentului istoric - Biserica Nașterea Maicii Domnului (Biserica Mare - „Monument istoricˮ) din localitatea Frecăței, județul Tulcea.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • consolidarea și restaurarea monumentului istoric – Biserica Nașterea Maicii Domnului (TL-II-m-A-21019) din satul Telița, județul Tulcea în vederea desfășurării unor funcțiuni adecvate, compatibile cu statutul de monument istoric și în deplină concordanță cu viața comunitară și religioasă;
  • promovarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al monumentului istoric – Biserica Nașterea Maicii Domnului (TL-II-m-A-21019) din satul Telița, județul Tulcea, prin diverse activități de informare și promovare completate de activitatea de digitizarea a acestuia, în vederea creșterii atractivității turistice atât a monumentului istoric, cât și a zonei proxime acestuia.

Pentru informații suplimentare persoana de contact din partea Parohiei Telița este Pr. Chiriță Nicolae - Manager de proiect; tel: +40 744 483 654; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Image