DNA s-a autosesizat în cazul preotului cu zeci de contracte câștigate prin PNDL

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Direcția Națională Anticorupţie, prin serviciul teritorial Constanța, s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscaru, a cărui firmă a câștigat zeci de contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, transmite Recorder.ro. De asemenea, a fost deschis un dosar și la Poliția Tulcea.

Serviciul Teritorial Constanța din DNA s-a autosesizat și a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL.

Potrivit reportajului publicat săptămâna trecută, Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului 2018, el a deținut funcția de consilier la același minister, mai notează sursa citată.

În paralel, Poliția Tulcea a deschis un dosar penal in rem (în această fază sunt cercetate faptele, nu făptuitorii) în baza sesizărilor primite de la câteva persoane care au urmărit reportajul publicat de Recorder. Sursa citată menționează că, la o zi după publicarea investigației, un comisar de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a descins în Primăria Stejaru și a ridicat mai multe documente. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Potrivit anchetei jurnalistice, primăria Stejaru a plătit firmei preotului Mădălin Iscru 100.000 de euro pentru a instala 46 de lămpi stradale în cătunul Altân Tepe. 

Image