UPDATE. MApN: Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufăru - Victoria. Aria indicată de autorități este la vreo 20 de kilometri de granița cu Ucraina

alertă granita romania ucraina
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Este alertă în continuare, la frontiera dintre România și Ucraina. Cea mai recentă informare transmisă de MApN anunță că elemente ale unei posibile drone ar fi fost găsite în zona localităților Nufăru și Victoria.

*****************************************************************

UPDATE

"Echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată astăzi, 13 septembrie, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.

Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional", a informat MApN marți seară.

*****************************************************************

Știrea inițială:


Cele două localități, Nufăru și Victoria, se află la 10-15 km de Tulcea și la aproximativ 20 de kilometri de graniță, în interiorul României, pe brațul Sf. Gheorghe.

"Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria.

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufăru și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren", a transmis MApN, miercuri după-amiază.

 

Image