Spitalul Județean Tulcea a rămas fără anesteziști

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Este criză la Spitalul Judeţean Tulcea după ce singurii doi medici anestezişti de la Anestezie – Terapie Intensivă şi-au depus demisiile, motivând că sunt epuizaţi. La spital mai pot fi efectuate doar intervenţiile chirurgicale urgente, potrivit MEDIAFAX.
Potrivit managerului unităţii medicale, Tudor Năstăsescu, secţia ATI lucrează cu doi anestezişti angajaţi, ajutaţi de un al treilea medic pensionar.
„Problema este că, din luna februarie, medicul care este pensionat a trebuit să se retragă din cauza unor probleme de sănătate şi am rămas numai cu doi medici anestezişti. Cu tot devotamentul lor, este imposibil să lucreze cele 24 de ore săptămână de săptămână", a declarat Tudor Năstăsescu.
El a precizat că cei doi medici şi-au înaintat demisiile pe motiv de epuizare.Managerul Spitalului Judeţean Tulcea a mai spus că încă din luna februarie a încercat să găsească măcar un al treilea medic anestezist, luând legătura cu toţi factorii de decizie.
„Am făcut apel către centrele universitare să găsim medici, am încercat chiar şi în Bulgaria. Deocamdată avem numai promisiuni".
Năstăsescu mai spune că în acest moment unitatea sanitară funcţionează în sistem de avarie, fiind efectuate numai intervenţiile chirurgicale de urgenţă.
„Nu văd nicio rezolvare imediată a situaţiei şi nu ştiu ce vom face pe viitor dacă nu vom găsi medici anestezişti sau dacă cei doi medici nu vor reveni asupra demisiilor care sper să fie mai degrabă un semnal de alarmă", a mai spus Năstăsescu.
Imagine cu caracter ilustrativ.

Image