fbpx

Anchetă la spitalul unde Viorica Dăncilă și Sorina Pintea s-au fotografiat cu nou-născuții

Image
Image

DSP Vrancea a demarat o anchetă la Spitalul "Sf. Pantelimon", din Focșani, în baza sesizării depuse de un ONG din Iași care reclamă faptul că, în timpul vizitei efectuate zilele trecute, fostul premier Viorica Dăncilă și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, cu un întreg alai, au avut acces la nou-născuți și s-au pozat cu aceștia, în secția de Neonatologie, fără a respecta normele de igienă impuse în aceste cazuri.

Potrivit Mediafax, DSP verifică aspectele reclamate sunt reale și va anunța rezultatele anchetei în câteva zile.

"Delegația a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor și a nou-născuților internați în acel moment în cadrul instituției. În acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmărit obținerea unor imagini cu caracter electoral. Vizitatorii, indiferent de poziția și funcția pe care o ocupă în conducerea statului român, trebuie să se supună regulilor și să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției sau transmiterii infecțiilor intraspitalicești. Cu atât mai mult cu cât funcția este mai înaltă, cu atât ar trebui să se ofere un model de respectare a regulilor", se arată în sesizarea citată de Mediafax.

Documentul subliniază că "cei doi demnitari au purtat bebeluși pe brațe după ce au intrat în unitatea spitalicească direct din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele de stradă în neonatologie, inde trebuie păstrată o curățenie sporită și trebuie respectat un anumit protocol".

Cele două au fost echipate cu halate și botoșei de unică folosință, dar nu au purtat măști de protecție.

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.