fbpx

Campanie la ţară: Un candidat sapă şanţuri pentru apă, primarul în funcţie îl somează să închidă şantierul neautorizat

Campanie la ţară: Un candidat sapă şanţuri pentru apă, primarul în funcţie îl somează să închidă şantierul neautorizat

Image
Image

Scandal electoral într-o comună din Vrancea. La Nereju, fostul primar, acum candidat, a săpat șanțuri, a întins un furtun și s-a apucat să racordeze casele din satul Glăvănești la reţeaua improvizată, care le aduce apă din munte. În tot acest timp, primarul în funcţie i-a reproșat că n-are autorizație pentru lucrare, a chemat poliția și-a cerut închiderea șantierului. În aşteptarea autorizaţiilor şi proiectelor, sătenii sunt nevoiţi să care apă cu găleţile de la un puţ din pădure.

Digi24 a publicat un reportaj despre reţeaua clandestină de alimentare şi despre cearta dintre cei doi contracandidaţi, pe vremuri colaboratori. Darurile, amiciția, pacea... s-au dus. Contracandidatul Păucă ține acum morțiș să-și facă o campanie electorală... practică. Cu sprijinul financiar al Obștii Nereju, care reprezintă și pădurile sătenilor din Glăvănești, a tras furtun din munte și s-a apucat să ducă apa... până-n gospodăriile oamenilor. Un proiect similar a început și primarul Gemănaș, dar în planurile lui apa ajunge altfel și... mai târziu. Îi reproșează rivalului că n-are autorizație să contruiască o asemenea lucrare și îi cere să închidă șantierul.

Primarul în funcţie explică şi faptul că aşa-zisa reţea trasă de contracandidatul său nu cuprinde nicio instalaţie pentru tratarea sau măcar filtrarea apei şi, evident, nu are avizul din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Uită, probabil, că în prezent, aşa cum se face de sute de ani, localnicii îşi aduc apa cu găleţile din pădure, probabil tot fără avizul DSP.

Sătui să plătească biruri fără beneficii, sătenii au sărit în apărarea acuzatului. Contrar avertismentelor poliției, sprijină lucrarea clandestină și vor neapărat apă în curți indiferent dacă este legală sau ba. Primarul și contracandidatul s-au certat iar, chiar pe șantier, mai notează Digi24. Pentru prima oară-n istoria satului lipsit de orice fel de confort civic, la câteva robinete ilegal montate în gospodării a început să curgă apă.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.