fbpx

Focar de coronavirus la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice de la Odobești

Focar de coronavirus la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice de la Odobești

Image
Image

Conform unor informații neoficiale, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a efectuat teste cu noul aparat RT-PCR (pus în funcțiune joi, 16 aprilie 2020), pentru 72 de persoane.

Potrivit Ziarul de Vrancea, din cele 72 de persoane testate, 48 erau de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobești, astfel: 11 din cadrul personalului angajat, respectiv 37 beneficiari (bătrâni) ai respectivului centru.

În urma celor 48 de teste efectuate în rândul personalului și beneficiarilor CRPV Odobești, s-au obținut următoarele rezultate: 29 pozitive, 16 negative și 3 incerte, care vor trebui repetate.

În urmă cu două zile, fuseseră diagnosticate pozitiv două persoane de la acest centru, dintre care una a decedat. În urma rezultatelor testelor de vineri, 17 aprilie 2020, CRPV Odobești a fost pus în carantină, fiind necesare anchete epidemiologice. În cursul zilei de sâmbătă, 18 aprilie 2020, se vor lua deciziile în consecință.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobești aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului( DGASPC) Vrancea structură aflată în subordinea Consiliului Județean. 

Imagine cu caracter ilustrativ, ziaruldeiasi.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.