"Metoda accidentul", înlocuită cu "Metoda COVID". Vezi cum funcţionează noua escrocherie apărută în România!

escrocherie telefon metoda covid
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi tineri suspectaţi că au înşelat mai multe persoane prin aşa-zisa metodă COVID au fost reţinuţi miercuri de poliţiştii din Vrancea. Escrocii ar fi obținut peste 30.000 de lei de la trei victime.

Cei doi suspecţi, doi bărbaţi în vârstă de 26, respectiv 30 de ani, din comuna Coteşti şi din judeţul Brăila, au fost opriţi în trafic de poliţiştii rutieri din Focşani, informează România TV.

Potrivit poliţiştilor, cei doi ar fi reuşit să obţină 33.000 de lei de la trei victime, printr-o schemă similară celei folosite în mult mai cunoscuta "metodă accidentul".

Cum funcţionează escrocheria

"Din cercetări a rezultat faptul că în perioada iulie – august, cei doi bărbaţi ar fi indus în eroare trei persoane din judeţul Vrancea. Astfel, primul dintre bărbaţi ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă ale unor persoane şi s-ar fi prezentat drept copilul acestora, precizând că se află internat în spital, infectat cu COVID-19, în timp ce al doilea bărbat se recomanda a fi medic şi solicita diferite sume de bani pentru transferarea fiului apelantului la un spital din străinătate sau din municipiul Constanţa", se arată într-un comunicat IPJ Vrancea.

Una dintre cele trei persoane apelate, o femeie, în vârstă de 89 de ani, şi-a dat seama că informaţiile prezentate de cei doi bărbaţi nu sunt reale, întrucât şi-a sunat fiica şi aceasta i-a spus că nu este internată în spital.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Vrancea. Joi, aceştia vor fi prezentaţi Judecătoriei Focşani, cu propuneri legale, mai arată România TV.

Image