Patru persoane reţinute pentru trafic de persoane și trafic de minori

Patru persoane reţinute pentru trafic de persoane și trafic de minori
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii DIICOT Vrancea, suspectate fiind că racolau tinere, unele minore, le transportau în Italia şi Germania, unde le obligau să se prostitueze.

Potrivit comunicatului DIICOT, începând din 2008, în municipiul Focşani s-a constituit o grupare formată din 6 membri ai unei familii, care avea drept scop racolarea de tinere, cazarea, transportarea şi supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale.

"Victimele traficului de persoane erau recrutate din medii sociale precare, cu o instruire şi stare materială modestă, pentru ca profitând de starea lor de vulnerabilitate prin inducere în eroare, prin imposibilitatea de a se apăra şi uneori chiar prin constrângere să le poată determina să întreţină relaţii sexuale contra cost pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani şi pe teritoriul Italiei şi Germaniei", arată DIICOT.

Cercetările au stabilit că mecanismul era unul simplu: membrii grupării infracţionale recrutau victimele din România, le adăposteau, apoi le transportau în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă. Odată ajunse pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituţia, inculpaţii reţinându-le actele de identitate.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme de lux.
Potrivit comunicatului DIICOT, până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore.

"La data de 14.05.2020, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, au efectuat un număr de 5  percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Vrancea, cu ocazia cărora au fost identificată și ridicată suma de 210.000 lei.
De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case și două autoturisme de lux.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane", se mai arată în comunicat.

Vineri, 15 mai 2020, cele patru persoane reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Image