Spitalul din Focşani se disculpă după pozele lui Dăncilă: Bebeluşii nu erau proaspăt născuţi, aveau peste trei zile

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Am mai auzit de fotografii făcute de politicieni alături de copii în campaniile electorale, dar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, într-una dintre ultimele zile ca premier, a stabilit un nou record, după ce s-a fotografiat alături de ministrul demis de la Sănătate, Sorina Pintea, ţinând în braţe nou-născuţi, la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani. După izbucnirea scandalului, conducerea unităţii medicale încearcă să se disculpe şi a transmis un punct de vedere oficial în care anunţă că micuţii din fotografii aveau cel puţin trei zile şi mamele lor au fost chiar încântate de vizita celor două reprezentante ale Executivului.

Spitalul arată că, din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie s-au respectat regulile de igienă de baza și că membrii delegației s-au echipat şi dezinfectat corespunzător: „S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezența semne de boală”.

„Vizita nu s-a efectuat în saloanele copiilor proaspăt născuți. Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externați", a mai transmis conducerea unităţii medicale, într-un mesaj citat de Digi24„Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înştiinţate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru că fiind o reacție maternă umană”, potrivit spitalului.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Anchetă la spitalul unde Viorica Dăncilă și Sorina Pintea s-au fotografiat cu nou-născuții

Spitalul răspunde şi taţilor care reclamă că nu sunt lăsaţi să își vadă nou născuții în salon: „Diferenţa este că familia se prezintă în primele minute după naștere, moment în care nou născutul încă își face tranziția la viață extrauterină fiind vulnerabil".

DSP Vrancea a început o anchetă la Focșani, după ce Viorica Dăncilă și Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebeluși în spital. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică verifică dacă au fost respectate măsurile de protecție impuse la intrarea în secția pentru bebeluși, aminteşte sursa citată.

Image