UPDATE: Un deţinut condamnat pentru tâlhărie calificată a evadat de un punct de lucru al Penitenciarului Focşani

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un deţinut de la Penitenciarul Focşani a evadat, joi, în timp ce se afla la un punct de lucru din localitatea Dumbrăviţa, alături de alţi colegi de-ai săi. Poliţiştii şi jandarmii din Vrancea îl caută în tot judeţul.
Conform unui comunicat remis de Penitenciarul Focşani, citat de news.ro, absenţa deţinutului a fost observată, joi, în jurul orei 13.00, moment în care au fost dispuse măsuri precum instituirea de filtre şi blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare.
De asemenea, s-au format echipe de căutare din personal din cadrul Penitenciarului, Poliţie şi jandarmi.
Conform Penitenciarului Focşani, deţinutul care a evadat se numeşte Constantin Ionuţ Răzvan şi are 25 de ani. El a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, fără antecedente penale. Bărbatul era clasificat în regim semideschis şi lucra la Pepiniera Ocolului Silvic Focşani din localitatea Dumbrăviţa.
Tânărul care a evadat are 1,80 metri înălţime, are ochii verzi, păr şaten, sprâncene stufoase şi este atletic.
Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au dus la producerea evenimentului.


UPDATE: Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Focșani, citat de Monitorul de Vrancea, s-a precizat faptul că, în jurul orei 18.30, deținutul evadat a fost prins, pe raza comunei Biliești, de un polițist aflat în timpul liber. Acesta a solicitat patrula de intervenție. Deținutul a fost escortat la sediul IPJ de șeful Postului de Poliție Garoafa, agent principal Rareș Vlad, urmând să fie dus în Penitenciarul Focșani.

Image