fbpx

UPDATE: Un deţinut condamnat pentru tâlhărie calificată a evadat de un punct de lucru al Penitenciarului Focşani

Un deţinut de la Penitenciarul Focşani a evadat, joi, în timp ce se afla la un punct de lucru din localitatea Dumbrăviţa, alături de alţi colegi de-ai săi. Poliţiştii şi jandarmii din Vrancea îl caută în tot judeţul.
Conform unui comunicat remis de Penitenciarul Focşani, citat de news.ro, absenţa deţinutului a fost observată, joi, în jurul orei 13.00, moment în care au fost dispuse măsuri precum instituirea de filtre şi blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare.
De asemenea, s-au format echipe de căutare din personal din cadrul Penitenciarului, Poliţie şi jandarmi.
Conform Penitenciarului Focşani, deţinutul care a evadat se numeşte Constantin Ionuţ Răzvan şi are 25 de ani. El a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, fără antecedente penale. Bărbatul era clasificat în regim semideschis şi lucra la Pepiniera Ocolului Silvic Focşani din localitatea Dumbrăviţa.
Tânărul care a evadat are 1,80 metri înălţime, are ochii verzi, păr şaten, sprâncene stufoase şi este atletic.
Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au dus la producerea evenimentului.


UPDATE: Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Focșani, citat de Monitorul de Vrancea, s-a precizat faptul că, în jurul orei 18.30, deținutul evadat a fost prins, pe raza comunei Biliești, de un polițist aflat în timpul liber. Acesta a solicitat patrula de intervenție. Deținutul a fost escortat la sediul IPJ de șeful Postului de Poliție Garoafa, agent principal Rareș Vlad, urmând să fie dus în Penitenciarul Focșani.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.