A fost identificat cadavrul mumificat găsit în Argeș, lângă o fostă vilă a lui Ceaușescu

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cadavrul mumificat găsit lângă vila lui Nicolae Ceauşescu, într-o capelă de rugăciuni din Argeş, ar aparţine unui membru al familiei lui Istrate Micescu, ministru al Justiţiei în anii '40. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru profanare de morminte iar cadavrul a fost dus la Medicină Legală.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru Mediafax, că osemintele găsite în Miceşti, într-o capelă de rugăciuni din zona fostei vile a lui Nicolae Ceauşescu, aparţin unui membru al familiei lui Istrate Micescu, ministru al Justiţiei în anii '40. Potrivit acestora, este vorba despre o femeie, iar cadavrul mumificat a fost găsit fără cap.

Un muzeograf a povestit anchetatorilor că în anul 1947, mai mulţi muncitorii ar fi profanat mormântul unei boieroaice, în timp ce făceau lucrări de renovare. Aceştia ar fi căutat podoabe şi pentru că nu au găsit au jucat fotbal cu capul boieroaice, drept răzbunare.

Cadavrul mumificat găsit duminică a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, unde va fi ţinut până când aparţinătorii vor decide unde îl vor reînhuma.

Citiți și: Cadavru mumificat descoperit aproape de fosta vilă a lui Ceaușescu, din Micești

Între timp, reprezentanţii Poliţiei Argeş au deschis dosar penal pentru profanare de morminte.

Cadavrul a fost descoperit în weekend. Un localnic ar fi alertat autoritățile după ce a văzut poze cu trupul mumificat în telefonul copilului sau, potrivit observator.tv.

 

Image