Apel către turiști, după ce un grup în care erau și copii a ezitat să cheme salvamontiștii, dintr-un motiv incedibil

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Salvamontiștii lansează un apel către turiști, să-i solicite fără întârziere atunci când au nevoie de ajutor, pentru a nu-și pune în pericol siguranța sau viața. Totul pleacă de la relatarea făcută de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, cu privire la un caz petrecut în aceste zile.

"Dragii mei, am avut o situaţie pe munte şi vreau să facem nişte lucruri clare: atunci când aveţi probleme pe munte, sunaţi la salvamont. Ieri câteva persoane care aveau cu ele şi doi copilaşi de şase ani au ezitat în a contacta salvatorii montani, deoarece ar fi aflat că ar exista o amendă. Nu este adevărat. În orice situaţie în care vă simţiţi în nesiguranţa pe munte, contactaţi dispeceratul salvamont. Nu vă jucaţi cu siguranţă proprie şi a celor mici din cauza unor zvonuri! Salvatorii montani va ajuta în orice situaţie", a scris Simona Brătulescu, pe pagina sa de Facebook.

"Nu credeam că mai pot exista asemenea situații. Suntem printre puținele țări din Europa în care salvarea montană este gratuită și indiferent cât de greu ne-ar fi în acțiunile de salvare, noi, Salvamontul, vom susține că întotdeauna această activitate de salvare să rămână gratuită. Pentru noi nu contează pe cine salvăm, pe un turist sau pe un pastor, pe un om echipat sau unul neechipat, un bun om de munte care a avut neșansa sau un aventurier care nu respecta nici o regulă pe munte, noi întâi salvăm, fără să punem multe întrebări, fără să căutăm vinovați, fără să dăm amenzi, apoi, când știm că acțiunea de salvare s-a încheiat, facem analize, tragem și diseminat concluzii. Zeci de ani am salvat ca voluntari, cu respect faţă de victima și profesie, zeci de mii de oameni, iar acum, în formula mixta angajați + voluntari, dorim să menținem același spirt în acest minunat fenomen - Salvamont. Nu uitați Salvamont România, am fost, suntem și vom rămâne prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!" au transmis salvamontiștii.

Sursa foto: Facebook/ Simona Brătulescu

Image