fbpx

Bărbat cercetat penal pentru că şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine

Bărbat cercetat penal pentru că şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine

Image
Image

Un bărbat din localitatea argeşeană Bughea de Jos, care s-a filmat când şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine, este cercetat penal, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, potrivit universulargesean.ro.
Precizările IPJ Argeș au fost făcute după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre acest caz de violenţă împotriva animalelor.

"Din verificările efectuate de poliţişti până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânăr de 22 de ani din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuţea un câine pe care îl deţinea asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laţ. Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgenţă, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş, potrivit sursei citate.

În dosar se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Potrivit verificărilor polițiștilor, suspectul nu mai deţine câinele din filmare, înstrăinându-l anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi.

"De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizări cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză. Astfel de fapte sunt verificate cu atenţie, iar aspectele rămân în atenţia poliţiştilor şi sunt avute în vedere şi în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară ulterior", precizează IPJ Argeş.

Potrivit sursei citate, bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă ziarulromanesc.net.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.