Cetatea Poenari a fost închisă din nou, tot din cauza urşilor

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cetatea Poenari, una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Argeş, a fost închisă din nou, începând de miercuri. Motivul este acelaşi ca la precedentele măsuri similare, obiectivul nu este sigur pentru vizitatori, din cauza urşilor prezenţi în zonă.

Prezenţa urşilor pe treptele care duc la Cetatea Poenari  a tot fost semnalată de turişti în ultimii ani, relatează Adevărul. Autorităţile au încercat, de vara trecută, inclusiv varianta accesului la fortăreaţa lui Ţepeş doar de două ori pe zi şi numai în grupuri însoţite de jandarmi, pregătiţi să sperie fiarele şi chiar să intervină în forţă, dar au ajuns la concluzia că, momentan, cea mai sigură soluţie este stoparea accesului la cetate.

„Măsura a fost luată după ce în zonă au fost zăriţi urşi. Accesul este restricţionat, iar autorităţile statului monitorizează atent zona. Cetatea va fi redeschisă numai atunci când pericolul va fi îndepărtat”, se precizează într-un anunţ postat, miercuri, pe Facebook, de către Muzeul Judeţean Argeş, care gestionează cetatea.

Image