Copilul de patru ani care a intrat în comă după o anestezie făcută la stomatolog a murit

Copilul de patru ani care a intrat în comă după o anestezie făcută la stomatolog a murit
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Deznodământ tragic în cazul copilului din Pitești care a intrat în comă, acum câteva zile, după ce i s-a făcut o anestezie în cadrul unui cabinet stomatologic.

Transferat de urgență la București, copilul s-a stins din viață, miercuri seară, la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Acesta s-a aflat în permanență în stare gravă, iar ultimele informații arătau că nu mai are activitate cerebrală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, Raluca Alexandru, a declarat pentru News.ro că băieţelul a făcut stop cardiac, miercuri seara. La momentul decesului, el nu respira singur, ci doar cu ajutorul aparatelor. El nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că, în cauză, încadrarea juridică va fi schimbată în ucidere din culpă. Reprezentanții instituției au anunțat "încă de zilele trecute au fost luate toate măsurile pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar la momentul de faţă se aşteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcţiei de Sănătate Publică".

 Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Părinţii s-au prezentat cu copilul la stomatolog, pentru efectuarea unui tratament de specialitate, pe 10 februarie. După ce i s-a făcut anestezie generală, pacientul a intrat în stop cardio-respirator, fiind transportat întâi la un spital din Pitești, iar apoi transferat în Capitală.

Conform documentelor eliberate de DSP Argeș, clinica este autorizată pentru consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie. ”Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI. Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o sancţiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Între timp, activitatea clinicii a fost suspendată, conform anunțului făcut, ieri, de ministrul Sănătăţii.

Victor Costache a precizat, potrivit sursei citate, că anestezia generală se poate administra „numai în condiţiile prevăzute legal”, iar substanţa administrată băieţelului poate fi folosită „exclusiv intraspitalicesc” şi nu poate fi utilizată într-un cabinet stomatologic „fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele”.

 

 

Image