Patru tineri bănuiți de trafic de droguri săltați de DIICOT, după o urmărire ca-n filme

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Flagrant spectaculos la Pitești, într-un dosar de trafic de droguri care viza tineri din București și Ilfov.

Polițiștii și procurorii au avut ceva de furcă la prinderea acestora. Unul dintre ei a încercat să fugă lovind o mașină BCCO, iar echipajele de intervenție au tras mai multe focuri de avertisment în timpul acțiunii.

"La data de 29.10.2019 s-a procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant, în urma căreia o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din municipiul București, a fost surprinsă în timp ce comercializa cantitatea de 600 grame de canabis. În timpul acțiunii de prindere în flagrant, pentru a-și asigura scăparea, unul dintre suspecți, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Jilava, în timp ce conducea autoturismul propriu, a  lovit  în mod intenționat un autovehicul staționat, care a acroșat o polițistă din cadrul B.C.C.O. Pitești aflată în dispozitivul de prindere. Aceasta nu a suferit vătămări corporale grave și nu a solicitat îngrijiri medicale. Pentru imobilizarea autoturismului, a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit. Totodată, pentru prinderea unui alt suspect, în vârsta de 22 de ani, din municipiul București, bănuit de implicare în activitatea infracțională, care a încercat să fugă de la locul faptei nerăspunzând somației polițiștilor și focului de avertisment tras în plan vertical, a fost necesară  executarea unui foc de armă, acesta fiind rănit la piciorul drept, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol", au informat procurorii DIICOT.

Totul s-a petrecut în timpul unei acțiuni organizate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești , pentru prinderea în flagrant a patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, din municipiul București și județul Ilfov, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

În cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 Foto cu caracter ilustrativ

 

Image