fbpx

Primele concluzii ale verificărilor la clinica stomatologică din Pitești, după cazul copilului de 4 ani intrat în comă în urma anesteziei

Primele concluzii ale verificărilor la clinica stomatologică din Pitești, după cazul copilului de 4 ani intrat în comă în urma anesteziei

Image
Image

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat, marți, verificări la  o clinica stomatologică din Pitești, după ce un copil de 4 ani, pacient al acesteia, a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

"Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate", au informat oficialii MS, care au și solicitat controlul. Aceștia au precizat, după primele verificări, că "părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. În ASF nu are înscris obiectul de activitate: anestezie-analgo-sedare".

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare, dar ancheta este încă în derulare, iar concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerul Sănătății într-un raport cu privire la situația existentă.

UPDATE - Reprezentanții clinicii au spus că a fost respectată cererea părinților, deși li s-a recomandat să încerce varianta clasică. "Copilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a venit pentru prima dată la clinica noastră  la o consultaţie de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturaţii cu tratamente de canal şi obturaţii simple. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat să încerce totuşi tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mult şi rezultatele să se lase aşteptate. Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei opţiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente stomatologice sub analgosedare în clinica noastră. Ţinem să precizăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienţilor anxioşi, care nu cooperează cu medicul dentist şi a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv”, au transmis reprezentanţii Clinicii pentru realitateadearges.net.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.