Reacţia OPC, după ce un şofer a alimentat cu aer în loc de motorină

Reacţia OPC, după ce un şofer a alimentat cu aer în loc de motorină
Foto: Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud Muntenia
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a derulat un control la o benzinărie din Argeş, după ce un şofer a publicat o înregistrare video în care demonstra că a alimentat cu aer în loc de motorină.

Filmarea a fost publicată pe 8 august pe reţeaua de socializare Facebook şi a generat foarte multe reacţii, comentarii şi distribuiri, astfel că pe 9 august deja mai multe publicaţii media au prezentat ştiri despre păţania şoferului, care arăta că şi-a alimentat camionul la benzinărie cu aer în loc de motorină. Pe imagini se vedea cum din pompă ies doar vapori de motorină şi doar din când în când câte un firicel de combustibil. "E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri... de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer", comenta autorul postării. După apariţia ştirilor pe această temă, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au identificat benzinăria în cauză şi au mers miercuri în control. Reprezentanţii societăţii le-au răspuns că rezervorul de la pompă s-ar fi golit pe durata alimentării şi că bărbatul ar fi apucat să alimenteze cu o cantitate considerabilă de motorină înainte să ajungă la vapori, pe care în final a primit-o, cum ar veni, din partea casei.

Control CJPC la benzinăria unde un şofer a alimentat cu aer

"În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș. Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și «justificată» cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze. La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic", se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

"Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare. Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație", se mai arată în comunicatul CRPC Sud Muntenia.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image