Turistă amendată după ce a fotografiat urşii în zona Barajului Vidraru

Jandarmii argeşeni au amendat o turistă care a oprit autoturismul pe Transfăgărăşan şi a început să fotografieze urşii, în zona Barajului Vidraru
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Jandarmii argeşeni au amendat o turistă care a oprit autoturismul pe Transfăgărăşan şi a început să fotografieze urşii, în zona Barajului Vidraru. Potrivit News.ro, jandarmii i-au cerut turistei să părăsească zona, punându-i în vedere faptul că poate fi amendată, însă un sfert de oră mai târziu au găsit-o tot acolo, motiv pentru care au amendat-o.

Incidentul a avut loc miercuri, în zona Barajului Vidraru, unde o femeie în vârstă de 43 de ani din Piteşti fotografia o ursoaică cu doi pui ieşită la marginea drumului, a anunțat, joi, Inspectoratul de Jandarmi (IJJ) Argeş.

"Jandarmii se aflau în patrulare, la ieşirea din primul tunel după barajul Vidraru pe sensul de coborâre, când au observat un autoturism oprit, din interiorul căruia o femeie fotografia animalele care se aflau la o distanţă destul de mică. Iniţial, oamenii legii i-au pus în vedere consecinţele legale pentru fapta sa şi i-au recomandat să-şi continue drumul. La mai puţin de 15 minute, aceeaşi patrulă de jandarmerie s-a întors în zonă, iar autoturismul menţionat era în aceeaşi poziţie şi femeia continua să facă fotografii, fapt pentru care jandarmii au procedat la sancţionarea acesteia cu amendă în valoare de 500 de lei”, se arată într-un comunicat al IJJ Argeş. 

În ultimele zile, jandarmii argeşeni au mai sancţionat contravenţional alţi doi turişti care hrăneau urşi în zona Transfăgărăşan. Amenzile au fost aplicate în baza unei hotărâri a Consiliului Local Arefu.

 

Sursă foto News.ro.

 

Image
Image