Un bărbat de 45 de ani a murit la câteva ore după ce a primit prima doză a vaccinului anti-Covid. Primele detalii oficiale despre acest caz

Un bărbat de 45 de ani a murit la câteva ore după ce a primit prima doză a vaccinului anti-Covid. Primele detalii oficiale despre acest caz
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, joi, precizări referitoare la cazul unui pacient de 45 de ani, din județul Argeș, care a murit ieri dimineață, la mai puțin de 24 de ore după ce primise prima doză din vaccinul anti-Covid.

“În cursul zilei de 2 martie a.c., persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare. Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu. La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, a transmis Grupul de Comunicare CNCAV.

Sursa citată menționează că, „în dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu”.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al bărbatului, persoana se afla în evidență cu dislipidemie (tulburare a metabolismului lipidic caracterizată prin creșterea concentrației sanguine a lipidelor – n.r.) și valori tensionale crescute.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image