Vezi ce amendă a primit o bucureșteancă pentru că a hrănit un urs pe Transfăgărășan

Vezi ce amendă a primit o bucureșteancă pentru că a hrănit un urs pe Transfăgărășan
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O femeie din București a fost amendată după ce a fost surprinsă de către un echipaj de jandarmi hrănind un urs, pe marginea drumului, în zona barajului Vidraru.

Jandarmii care acţionează în zona montană a judeţului Argeş au amendat, miercuri, 13 iulie, o femeie care hrănea un urs ieşit pe marginea drumului.

„Jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezenţa unui urs, dar şi a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal. Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul Bucureşti, în vârstă de 35 de ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020”, informează, joi, printr-un comunicat, Inspectoratul de Jandarmi Argeş.

Potrivit ziare.com, instituţia le reaminteşte turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească şi să nu se apropie pentru a le fotografia.

Potrivit sursei citate de la începutul acestui an şi până în prezent în acest judeţ au fost efectuate peste 100 de apeluri 112 care anunţau prezenţa urşilor în zonele populate.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Foto ziare.com.

Image
Image