fbpx

Înşelăciune: Percheziţii în Călăraşi şi Ilfov, la persoane bănuite că vindeau hârtie igienică în loc de măşti de protecţie

Înşelăciune: Percheziţii în Călăraşi şi Ilfov, la persoane bănuite că vindeau hârtie igienică în loc de măşti de protecţie

Image
Image

Poliţiştii din Giurgiu au făcut joi dimineaţă percheziţii în judeţele Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciuni pe internet. Anchetatorii susţin că zeci de persoane, multe din Giurgiu, au fost păcălite de persoane care anunţau că vând măşti medicinale de protecţie, dar în realitate le-au livrat pachete cu hârtie igienică.

De la începerea anchetei au fost identificate 89 de părţi vătămate, a transmis Poliţia Giurgiu. De asemenea, din cercetări a mai rezultat faptul că prin intermediul aceloraşi tipuri de anunţuri suspecţii au vândut şi tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire.

"În dimineaţa zilei de 16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19. Cei în cauză, în baza unor anunţuri postate pe reţelele de socializare, au ataşat fotografii cu măşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor", se arată într-un comunicat de presă.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.