Cel puţin 18 locuinţe au fost afectate de tornada care a lovit judeţul Călăraşi

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 Una dintre cele mai mari tornade înregistrate în ţara noastră s-a format pe 30 aprilie, în judeţul Călăraşi, în zona localităţii Drajna. Furtuna puternică a lăsat fără curent electric peste 10.000 de oameni, a smuls acoperişul mai multor case din Constantin Brîncoveanu, Dragalina şi Tudor Vladimirescu, a răsturnat un autocar cu 39 de pasageri la bord şi a dus la rănirea a cinci persoane.

Autorităţile din Călăraşi încă mai evaluează pagubele, iar cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au mers săptămâna trecută în localitatea Constantin Brâncoveanu şi au ajutat locuitorii afectaţi de tornade să reconstruiască. Purtătorul de cuvânt al IJJ Călăraşi, Aurelia Şovăilă, a declarat că jandarmii ajută la cărarea materialelor de construcţie, reparaţiile necesare şi îndepărtarea bucăţilor de acoperiş distruse de furtună. Conform informaţiilor furnizate de către oficialităţile călărăşene, 18 gospodării au fost afectate de fenomenul meteo extrem din Barăgan,17 în satul Constantin Brâncoveanu şi una în Dragalina, informează Observator de Călăraşi.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO - Imagini din momentul în care un autocar plin este lovit de tornada de la Drajna

În afară celor 18 gospodării înregistrate oficial, mai există şi altele afectate de tornadă în satul Tudor Vladimirescu, comuna Perişoru, însă acolo, încă nu ajunsese nimeni să evalueze pagubele, mai arată observatorcl.roMinisterul Muncii va iniţia o hotărâre de Guvern pentru a-i sprijini cu nişte sume de bani pe oamenii din Călăraşi afectaţi de tornada de săptămâna trecută, a declarat pentru Agerpres, ministrul de resort, Marius Budai.

Image
Image