fbpx

Directorul ADR Sud Muntenia candidează pentru un post de senator

Directorul ADR Sud Muntenia candidează pentru un post de senator

Image
Image

Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, structura care verifică multe dintre proiectele europene depuse de autorităţile locale din regiune, candidează la alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc la începutul lunii decembrie. El apare pe lista depusă de PSD Călăraşi pentru Senat.

Într-un mesaj publicat recent pe contul oficial de Facebook, politicianul a declarat că una dintre priorităţile viitorului mandat va fi crearea unui cadru legislativ care să susţină mai mult formarea profesională şi angajarea tinerilor: "Una din temele cele mai importante care ma va preocupa in activitatea parlamentara (evident, daca votul călărășenilor ma va trimite acolo) va fi cea a atragerii in cadrul administratiei, locale sau centrale, a tinerilor performanti, proaspat absolventi de studii universitare. Este evidenta nevoia de modernizare a aparatului functionarilor, de adaptare a acestuia la realitatea mereu schimbatoare a societatii noastre, iar TINERETUL PERFORMANT, cred cu tarie aceasta!, este cel mai in masura pentru a indeplini aceasta nevoie. Printre masurile pentru care voi milita sunt:
1. Posibilitatea acordarii de burse din bugetul UAT-urilor pentru studentii din anii terminali, cu conditia ca, la terminarea studiilor, acestia sa lucreze pentru finantatorul bursei.
2. Instituirea, ca practica generala in UAT-uri, a angajarii studentilor din anii terminali, pe perioada vacantei de vara, pentru familiarizarea acestora inca din timpul scolii cu problematica din administratia locala.
3. Studierea inca de pe bancile facultatii a unor teme de real interes si cu aplicabilitate directa in administratie (ex: achizitii publice, managementul ciclului de proiect, urbanism si amenajare teritoriala etc.)
4. Incheierea de contracte ferme intre universitati si UAT-uri pentru sprijinirea studentilor in realizarea lucrarilor de licenta, de masterat si de doctorat.
5. Posibilitatea decontarii de catre UAT-uri a cheltuielilor de deplasare de la si la domiciliu a tinerilor angajati, precum si a cheltuielilor de cazare a acestora, daca acestia nu locuiesc in localitatea in care sunt angajati.
6. Interdictia de a introduce intre conditiile de participare la concursurile de angajare (unde legea nu obliga altfel) a experientei similare".

Fost preşedinte al PSD Călăraşi, Liviu Muşat se află acum pe locul doi pe lista formaţiunii pentru Senat.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.