Peste o tonă de tutun, descoperită în timpul unor percheziţii la supecţi de contrabandă

Peste o tonă de tutun, descoperită în timpul unor percheziţii la supecţi de contrabandă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Peste 1.300 de kilograme de tutun mărunţit şi frunze, o instalaţie artizanală neautorizată şi peste 40.000 de lei au fost indisponibilizate sâmbătă, în urma a şase percheziţii efectuate în Călăraşi, la persoane bănuite de contrabandă.

 ”La data de 18 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat în mod ilegal tutun. În fapt, mai multe persoane ar fi desfăşurat activităţi infracţionale în judeţul Călăraşi, respectiv activităţi de achiziţionare şi comercializare a produselor din tutun”, informează IPJ Călăraşi.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 469 de kg de tutun mărunţit şi 874 de kg de runze, valoarea totală a tutunului fiind de 524.485 de lei, relatează G4Media. De asemenea, a fost confiscată şi o instalaţie artizanală neautorizată de prelucrare a tutunului, iar poliţiştii au găsit la percheziţii şi indisponibilizat o sumă de 44.750 de lei, mai arată sursa citată.

La activităţi au participat şi poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi, Serviciului Criminalistic şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi. Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image