Cod portocaliu de ploi, în Prahova şi alte 13 judeţe din ţară

Cod portocaliu de ploi, în Prahova şi alte 13 judeţe din ţară
14 judeţe din ţară se află, total sau parţial, sub cod portocaliu de ploi abundente până miercuri dimineaţă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o nouă avertizare de ploi abundente şi instabilitate atmosferică valabilă până miercuri dimineaţă, în mare parte din ţară. 14 judeţe, inclusiv Prahova şi Dâmboviţa, se află sub cod portocaliu.

Meteorologii au prelungi, practic, o avertizare anterioară, anunţând că fenomenele extreme vor fi prezente în mare parte din ţară, cel puţin până miercuri. ANM a emis un cod portocaliu şi un cod galben, ambele valabile de marţi, de la ora 10.00, până miercuri la aceeaşi oră.

Cod portocaliu de averse

COD PORTOCALIU În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, avertizează ANM. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60-80 l/mp.

COD GALBEN În intervalul 23 august, ora 10:00 - 24 august, ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În paralel, ANM a emis şi un cod galben de disconfort termic accentuat, valabil pe 23 şi 24 august în judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Vaslui. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19...21 de grade. În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image