În Dâmbovița a început colectarea selectivă a deșeurilor

În Dâmbovița a început colectarea selectivă a deșeurilor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dâmbovița a intrat, la 1 martie, într-o nouă etapă importantă a proiectului privind reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor solide. Acesta este primul județ din România care a realizat un sistem integrat de management al deșeurilor.

În cursul lunii februarie, la Târgoviște au fost prezentate echipamentele care vor fi utilizate pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și reciclabile în județul Dâmbovița, în perioada 2022 – 2030.

“Este o nouă etapă în care SC Supercom SA pregătește infrastructura necesară derulării contractului de concesiune, în următorii 8 ani, realizând investiții proprii ce însumează aproximativ 20 milioane Euro, concretizate în utilaje, echipamente și recipienți (pentru colectarea atât a deșeurilor menajere reziduale, cât și a celor reciclabile) de ultimă generație, pentru realizarea de servicii la standarde europene”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Valoarea contractului este de 353.449.933,07 lei. Pe lângă asigurarea mijloacelor de transport, operatorul distribuie populației, GRATUIT, recipienții destinați colectării deșeurilor: 156.227 pubele de 120 litri; 5.241 containere de 1.100 l; recipienți metalici; saci rezistenți; clopote Igloo pentru colectarea sticlei.

“Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zonele de blocuri, să fie dotate cu recipienți de diferite culori: galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal; albastru pentru deșeurile de hârtie; sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot, iar în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă. Pentru zona de case, atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal. Deșeurile reciclabile vor fi preluate, individual, din «poartă în poartă», cu o frecvență de colectare de două ori pe lună. Restul deșeurilor va fi ridicat din zona de blocuri - mediul urban - zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână. Pentru că zona de blocuri din mediul urban și rural este dificil de gestionat cu privire la precolectarea separată a deșeurilor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate Dâmbovița va achiziționa 100 de containere modulare supraterane, ce vor fi distribuite în întregul județ. Sunt sisteme care obligă la mai multă grijă din partea utilizatorilor, în ceea ce privește depozitarea”, au mai explicat reprezentanții CJD.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image