În Dâmbovița vor fi testați toți angajații centrelor pentru persoane vârstnice. 56 de cazuri confirmate și două decese, în focarul de la Răcari

În Dâmbovița vor fi testați toți angajații centrelor pentru persoane vârstnice. 56 de cazuri confirmate și două decese, în focarul de la Răcari
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

DSP Dâmbovița a anunțat că tot personalul centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice din județ va fi testat pentru Covid-19, după ce cazul de la Răcari.

"Începând cu  data de 22 aprilie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a extins acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19, a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Dâmboviţa. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei militare numărul 8/2020. Pentru această  acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul instituţiei noastre, care printr-un efort considerabil, până la acest moment, au reuşit să preleveze probe de la peste 200 de angajaţi ai acestor centre.

Precizăm că această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare, iar  reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate.

DSP Dâmboviţa supraveghează cu toată responsabilitatea  activitatea din aceste centre pentru bătrâni, ținând cont de faptul că beneficiarii acestora reprezintă o categorie vulnerabilă şi, totodată, monitorizează cu atenţie  evoluţia fiecărui caz înregistrat în judeţul nostru", se arată în comunicatul transmis de DSP.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul localității Răcari, Marius Caravețeanu, a anunțat că în localitate sunt 56 de cazuri confirmate și au fost înregistrate două decese:

"Total cazuri diagnosticate pozitiv: 56

Din care:

- beneficiari ai CRPV Răcari - 32 (asimptomatici)

- Personal CRPV Răcari 20 (18 asimptomatici)

- Persoane din afara CRPV 4 (asimptomatici).

Toate persoanele diagnosticate pozitiv sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi Spitalul Pucioasa.

În cadrul CRPV Răcari sunt 17 beneficiari, 12 colegi diagnosticaţi negativ.

Astăzi se testează colegii aflați în izolare la domiciliu și care urmează să intre în tură sâmbătă, 25.04.

S-a înregistrat un deces la Spitalul de Boli Infecțioase Târgoviște, o beneficiară în vârstă de de 83 de ani, diagnostic AVC, afecțiuni cardiopatie ischemică, bronșită cronică.

S-a înregistrat un deces în Ghimpați, soțul unei colege, diagnostic AVC, ciroză hepatică, infarct miocardic recent, insuficiență cardio-respiratorie, edem pulmonar acut; s-a testat pentru Covid 19!

Repartizarea pe cartiere:

- Ghergani 34.

- Ghimpaţi 6.

- Butimanu 1.

- Colacu 4.

- Bălăneşti 2.

- Răcari 7.

- Mavrodin 2.

În continuare se analizează propunerea de a fi testaţi toţi membrii familiilor cu persoane depistate pozitiv", a precizat edilul.

 

Image