Încă două comune din Dâmbovița, la un pas de a intra în carantină

Încă două comune din Dâmbovița, la un pas de a intra în carantină
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Săptămâna trecută, două localități din Dâmbovița au fost avute în vedere de autorități, în vederea instituirii carantinei, ca urmare a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus.

În cazul localității Butimanu, "având în vedere incidența cumulată a cazurilor, înregistrată la data de 20.10.2020, ce depășește 3/1000 de locuitori, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a întocmit raportul de evaluare, astfel că nu s-au întrunit condițiile, prevăzute de legislația în vigoare, care să impună carantina zonală", anunța Prefectura, menționând, în aceeași informare, că pentru comuna Moțăieni, se aplică în continuare măsurile specifice intervalului de referință de peste 3 cazuri/1000 locuitori, potrivit HG 856/2020.

În vizor a fost și localitatea Glodeni. "În urma evaluării de către DSP Dâmbovița a tuturor criteriilor specifice nu a rezultat necesitatea caratinării zonale a comunei Glodeni! DSP Dâmbovița monitorizează în continuare evoluția ratei cumulate de incidența a cazurilor în această comună urmând a înainta noi propuneri dacă situația epidemiologica se va schimba", a mai anunțat Prefectura.

Unitățile școlare de pe raza comunei Butimanu au intra, potrivit Hotărârii CJSU nr. 56 din 20 octombrie 2020, în scenariul 3 de funcționare, pentru comuna Glodeni măsura fiind deja luată și inclusă într-o hotărâre adoptată pe 19 octombrie.

"Autoritățile județene și locale vor monitoriza cu atenție evoluția situației epidemiologice în fiecare unitate administrativ-teritorială în care a fost depășită incidența cumulată a cazurilor de 3/1000 locuitori. Solicităm în continuare tuturor cetățenilor, să manifeste responsabilitate și rigoare în respectarea măsurilor stabilite de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2", a mai transmis Prefectura Dâmbovița.

Duminică, județul a anunțat că 110 persoane fuseseră confirmate cu coronavius, pe raza județului, în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 5.867 de cazuri. La acel moment, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, pentru Dâmbovița, era de 1,98.

 

 

Image
Image