fbpx

Începe proiectarea pentru extinderea a două secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Începe proiectarea pentru extinderea a două secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Image
Image

Consiliul Județean a aprobat, în cea mai recentă ședință, hotărâri referitoare la noi investiții care vizează Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Unul dintre proiectele adoptat se referă la aprobarea documentației tehnico-economice şi a principalilor indicatori pentru obiectivul de investiţii „Extindere Secție Paliative” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte în anul 2020. Valoarea lucrărilor este estimată la 2.310.533,50 lei, inclusiv TVA, iar investiția va include, printre altele, amenajarea, dotarea și mobilarea a șapte rezerve a câte 2 paturi cu grupuri sanitare pentru fiecare rezervă, cameră medici, grup sanitar medici şi asistente, cameră personal şi grup sanitar personal, încăpere rufe murdare şi încăpere rufe curate, echiparea obiectivului cu instalaţii voce-date, modernizarea instalațiilor, refacerea plafonului.

O lucrare și mai amplă este prevăzută pentru Secția de Boli Infecțioase a aceleiași unități sanitare. Aici este vorba despre costuri estimate la 18.632.292,08 lei, inclusiv TVA, de asemenea pentru reabilitare, modernizare și extindere a actualei clădiri.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul SJU Târgoviște, unitatea sanitară funcționează, în prezent, cu aproape 1.800 de paturi.

Pavilionul "Recuperare" are 43 de paturi la Secția recuperare, medicină fizică și balneologie, opt paturi la Compartimentul reumatologie și 34 de paturi la Secția pneumologie, din care patru pentru recuperarea medicală a pacienților cu boli respiratorii.

Secția Boli Infecțioase, de pe str. I. C. Brătianu, are în prezent 44 de patru pentru adulți, 25 de paturi pentru copii și cinci paturi în cadrul Compartimentului HIV/SIDA.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.