Între Bâldana și Titu se va circula pe patru benzi în aproximativ doi ani

drum baldana titu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița a intrat în faza finală, odată cu începerea lucrărilor pentru lărgirea la patru benzi a DN7, între Bâldana și Titu.

Valoarea totală pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire la patru benzi a DN7 Bâldana - Titu este de aproximativ 290.000.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, spune că, în aproximativ doi ani, circulația rutieră între localitățile Bâldana și Titu se va face pe patru benzi. „Un proiect așteptat de un județ întreg, de investitori și de locuitorii din zonă, dar și de cei care tranzitează această parte a județului, intră în faza finală. Rezultatele muncii noastre, ale bunului parteneriat pe care Consiliul Județean Dâmbovița îl are cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și faptul că județul nostru are un secretar de stat în ministerul Transporturilor, încep să se vadă, și începem să livrăm proiectele care vor schimba radical Dâmbovița. După ani și ani în care, din diferite motive, lucrurile au stagnat, mă bucur să vă anunț că am reușit să așezăm lucrurile pe drumul cel bun și că, de mâine, contractul de proiectare și execuție lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana - Titu începe să se deruleze. Acest lucru înseamnă că, la data de 1 noiembrie 2024, între Bâldana și Titu se va circula pe 4 benzi. Așadar, de mâine, asocierea de firme care a câștigat licitația publică are la dispoziție 6 luni - perioadă de proiectare. Data de finalizare a proiectării, conform contractului, este 1 martie 2023. De la 1 martie 2023 până la 1 noiembrie 2024, executantul trebuie să finalizeze turnarea de asfalt pe 4 benzi între Bâldana și Titu, pe o lungime de 21,4 km”, a declarat acesta.

Aviz favorabil pentru două proiecte majore

Cu prilejul acestui anunț, conducerea CJ Dâmbovița a trecut în revistă și stadiul altor investiții importante de infrastructură.

„Vreau să vă aduc în atenție și alte proiecte importante. Vorbim despre Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, care au primit aviz favorabil pentru următoarea etapă! Împreună cu secretarul de stat Ionuț Săvoiu am susținut în fața Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR cele două proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea județului nostru. Până la sfârșitul anului, vom scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. Centurile vor avea câte 2 benzi pe sens, noduri rutiere, sensuri giratorii, dar și pasaje și poduri. Cele două investiții se ridică la peste 300.000.000 de euro”, a precizat CJ.

Licitații pentru șosele ocolitoare de la Găești și Moreni

Recent, autoritățile județene au lansat și procedura de achiziție pentru Studiul de fezabilitate şi Proiectul tehnic al Centurii oraşului Găeşti. “80.000.000 de lei sunt asiguraţi prin proiectul pe care noi l-am depus prin Programul Anghel Saligny, iar investiţia totală se ridică la 89.000.000 de lei, Consiliul Judeţean Dâmbovița urmând să susţină diferenţa din diverse surse.

Pentru Centura Moreni, suntem în faza de achiziție a Proiectului tehnic. Consiliul Județean Dâmbovița este liderul asocierii cu municipiul Moreni și comunele Gura Ocniței și I. L. Caragiale pentru realizarea acestei centuri. Din primele date, centura municipiului Moreni va avea aproximativ 15 km lungime și are prevăzută o bandă pe fiecare sens. La acest moment, valoarea estimată a investiției se ridică la 35.000.000 de euro”, au mai precizat reprezentanții CJ Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image